Εκδρομές

Νέα Αθλούπολη – Ιδανικός προορισμός για σχολικές εκδρομές!

Έχουμε οργανώσει μια έκταση 10 στρεμμάτων με σύγχρονες εγκαταστάσεις με σκοπό να φιλοξενήσουμε την εκδρομή σας.

Έχουμε εμπειρία από σχολικές εκδρομές και γνωρίζουμε τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Οι εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης βρίσκονται δίπλα στην Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου στην έξοδο για Κόρινθο, μια μόλις ώρα από την Αθήνα και είναι πιστοποιημένες από τον Ε.Λ.Ο.Τ. .

Σας παρέχουμε γήπεδα ποδοσφαίρου, basket, volley, παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια για τις μικρές ηλικίες, κυλικείο με καφέδες, χυμούς αναψυκτικά και snack, WC και άνετο parking.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να γευματίσετε κατά την διάρκεια της εκδρομής σας, μπορούμε κατόπιν συνεννόησης, να οργανώσουμε γεύμα με ψητά, σαλάτες ή ό,τι άλλο συμφωνήσουμε σε στεγασμένο ή ανοικτό χώρο εντός των εγκαταστάσεών μας.

Πώς να έρθετε από Κόρινθο

Πώς να έρθετε από Αθήνα

Το θέατρο της Επιδαύρου

epidaurus5

Το θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο ΝΑ άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Βρίσκεται κοντά στο σημερινό Λυγουριό της Αργολίδος και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Το Κάστρο στον Ακροκόρινθο

Ακροκόρινθος

Ο Ακροκόρινθος είναι απότομος βράχος (ορόπαγος) ύψους 575 μέτρων που δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος, ο Κόρινθος. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο (Ακρόπολη), από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα. Στη γλώσσα των αγωνιστών του 1821 καλούταν Ακρόκορθος και η Κόρινθος Κόρθος.

Αρχαία Νεμέα

DCF 1.0

Η Αρχαία Νεμέα είναι χωριό του Νομού Κορινθίας με 592 κατοίκους (απογραφή 2011). Αποτελεί ομώνυμο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Νεμέας.
Ονομαστή πόλη της αρχαιότητας, γνωστή και από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής. Τα ερείπια του ναού του Νέμειου Δία, από τον οποίο σώζονται μόνο τρεις κίονες και οι σπόνδυλοι μερικών άλλων, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το σημερινό χωριό της Αρχαίας Νεμέας . Ονομαστά είναι και τα κρασιά Νεμέας που παράγονται στην περιοχή.

Διώρυγα της Κορίνθου

1280px-Isthmos

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι διώρυγα η οποία ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη τηςΚορίνθου.
Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893, έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στόχευε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους.